Menu

5/7 BILAL | DEBASER STRAND

Stockholm

Debaser Strand
onsdag, 5 juli 2023 kl:18:30

Bilal, ett av de stora namnen inom neosoulen bredvid Dangelo, Erykah Badu och Jill Scott, kommer till Sverige för att fira 20-års jubileet av sin Top 10 Billboard-toppande debutplatta 1st born Second!
Det har blivit 5 album sedan debuten år 2000 och en mängd starka samarbeten med storheter som Kendrick Lamar, Common, Jay-Z, Erykah Badu, Beyoncé, Robert Glasper, The Roots, Guru, Mac Miller, Diddy, Talib Kweli och J Dilla för att nämna några få.
Bilal är en av artisterna från neosoulens guldålder som aldrig nöjde sig med att bli kategoriserad, klassisk skolad operasångare som sedan gick till jazzen och däremellan hiphopen alternativrocken. Men det är inom soulmusiken som Bilal ändå har förblivit, om än som en stark förnyare av den.
Bilal har kanske gjort sig allra bäst just på livescenen, som en energisk och smått excentrisk performer utan dess like. Vi glädjer oss stort åt att få presentera en av tidernas mest intressanta sångare och en helt banbrytande soul och rnb-artist.
Räkna med en oförglömligt svettig sommarkväll på Debaser den 5 juli!

Debaser är en rockklubb som bland annat finns vid Slussen och Medborgarplatsen i Stockholm och den finns även i Malmö. Den har fått sitt namn efter Pixies-låten med samma namn. På Debaser har flera stora inhemska och internationella artister spelat, däribland Bob Dylan, The Zombies, Ebba Grön, The Strokes, The Soundtrack of Our Lives, Bob hund, Arcade Fire, Dizzee Rascal, Pete Doherty, Marit Bergman, Bright Eyes och Ryan Adams.

Datum / Tid

onsdag, 5 juli 2023 kl: 18:30

Plats

Stockholm, Debaser Strand

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

450

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad